In 3 dagen oude kaas?

Speciale ham, salami, ambachtelijk brood, traditionele kaas, luxe Belgische chocolade. Het zijn allemaal producten die veel meer bewerkt zijn, dan dat het lijkt. Joanna Blythman, journalist van the Guardian,  heeft undercover onderzoek naar de werkwijze van de...

Lees meer

Utrecht meest ontevreden over de bedrijfslunches

Waar gewerkt wordt, daar moet gegeten worden. Helaas zijn we niet allemaal tevreden over de bedrijfslunch. Ruim een derde van de Nederlanders mist een bedrijfsrestaurant en een gezamenlijke lunchtafel. Dat blijkt uit een onderzoek van Eurest naar lunchgedrag op het...

Lees meer

Ambachtelijk worsten van het Livar varken

Afgelopen week ben ik op zoek gegaan naar nieuwe worsten voor de uitbreiding van ons assortiment. In Kamerik bij Scharrelslagerij Zwetsloot is er veel keuze. De worsten bij Scharrelslager Zwetsloot zijn huisgemaakt en ambachtelijk bereid in de eigen worstenmakerij en...

Lees meer

Is biologisch eten gezonder?

Mensen kopen biologische producten onder meer vanwege de smaak en omdat ze denken dat deze producten gezonder zijn dan niet-biologische producten. Onderzoek naar individuele producten laat zien dat biologische producten in het algemeen minder resten van...

Lees meer

Stichting Groene Hart

Stichting Groene Hart, kloppend hart werkt sinds 2006 samen met zo’n 250 actieve agrarisch ondernemers aan een groen, gezond en levendig Groene Hart. Zo organiseert de stichting de inmiddels landelijke bekende Maand van het Groene Hart. En tijdens de Groene Hart...

Lees meer

Het lekkerste Groene Hart streekproduct van 2013

Een deskundige vakjury heeft in Avifauna de ganzenworst van Wild Vleesch gekozen tot het lekkerste Groene Hart streekproduct van 2013. De saliekaas van kaasboerderij Booij ontving de aanmoedigingsprijs, ’t Groentje. Allemaal...

Lees meer
Share This